Paspoort perikelen

dinsdag 14 december 2010 15:57 Gepost door Maud en Martijn
Een tijdje geleden hebben we onze tweede paspoorten naar Nederland gestuurd om via Den-Haag visums aan te vragen voor India en Pakistan. We hadden geprobeerd om dit in Amman en Damascus voor elkaar te krijgen maar niet gelukt. Via Nederland is het wel gelukt dat is het positieve nieuws! Maar nu moeten de paspoorten weer terug gestuurd worden naar ons. DHL gebeld met de vraag of het naar een vestiging in Iran gestuurd kon worden, nee hoor dit is geen probleem… DUS WEL! DHL verstuurd geen paspoorten naar Iran en geen enkele andere koerier doet dit omdat hier alles dubbel door de douane gaat. Veel wordt tegen gehouden of verdwijnt…Brug midden in Esfehan
 
Duss hebben we wel een visums  maar geen paspoort  daar kom je niet ver mee. We kunnen Iran ook niet uit om het ergens anders naar toe te laten sturen want we hebben een single entry visum. En om de bus dan alleen te laten terwijl je niet weet of je een nieuw visum krijgt is ook geen optie.

die linker is leuk, kan ik die ook kopen?

Gelukkig  is onze helpdesk Nico er nog, dus die heeft wat rond zitten bellen met ambassades ed. En er is een optie: via de diplomatieke post kan het verstuurd worden. Maar geen garantie dat het aankomt en je bent ook niet verzekerd. Aangezien het de beste (en de enige) optie voor ons is, doen we het maar, fingers crossed. Maar dat betekend wel terug naar Teheran, terwijl we al redelijk zuidwaarts zijn gegaan. We hebben er over gedacht om met de trein te gaan 3,5 dollar pp maar ja we rijden die 900 km ook zelf voor 1 dollar diesel haha dus doe we dat maar…
Mooie zandduinen om vanaf te rennen...

Gelukkig was het niet moeilijk om de huidige visums te verlengen. Het kostte 6 uur, 2 pasfoto’s met hoofddoek, en 40 dollar. Maar we mogen tot 8 januari blijven! Nadeel is we kunnen hier niet pinnen dus we hebben nog steeds hetzelfde budget…

Midden op de zoutvlakte kamperen

In Teheran aangekomen lezen we in de mail dat we de volgende dag onze paspoorten al kunnen afhalen, wat een timing. De Nederlandse Ambassade reageert wel zeer verbaasd en snapt niet hoe het ons gelukt is de diplomatieke post service te gebruiken. “Daar is het niet voor bedoeld” jaja, whatever, we zijn zo opgelucht, we hebben onze paspoorten met visa’s!!
ps. we willen nog 1 ding hieraan toevoegen, het beeld wat 'het westen' van Iran heeft komt totaal niet overeen met de werkelijkheid! (we krijgen nl aardig wat mail over onze veiligheid :-))
 • De mensen zijn hier zooooo ontzettend vriendelijk!
 • Het is hier veel veiliger dan in Nederland (echt waar!), we worden zelfs alleen achtergelaten in een shopje waar de hele kasinhoud gewoon voor het grijpen ligt...
 • We worden regelmatig (bijna elke dag) uitgenodigd bij mensen thuis zonder enige bijbedoeling...
 • Aangezien we de enige westerlingen zijn hier op straat, zijn wij een bezienswaardigheid op zich en praten we ons suf....
 Wij vinden het hier geweldig! dus niemand hoeft zich druk te maken :-)


Liefs M&M

En dan waren er nog de foto's 

11 Response to "Paspoort perikelen"

 1. Anoniem Says:

  Wij maken ons ook niet druk over jullie?!?.....meer over het Iraanse volk dat nu onder invloed is van jullie westerlingen.....;)

 2. Anoniem Says:

  Ra ra ra....wie kan dat zijn. hahahahaha

 3. Iris Says:

  Ah vandaar jullie tweede paspoort ;)
  Konden jullie daar makkelijk aan komen bij de gemeente?

  En konden jullie het visum voor India en Pakistan niet in Teheran regelen?

  We vroegen ons al af of Spot GPS wat jullie aan het doen waren ;)

  Veel succes!

  Groetjes Iris

 4. Roos, Matthijs en Jules Says:

  Jeetje wat een avonturen weer! Dus nu kunnen jullie door... Super om te horen dat Iran heel anders is dan wij soms (alleen maar) denken!! Geniet!

 5. Anoniem Says:

  Sjees wat een avontuur in Iran zonder paspoort!!
  wat een geweldige helpdesk hebben jullie. Voor alles is een oplossing, maar dit was wel F-spannend. elke keer weer genieten van deze aussie-movie-in-de-maak. krijg soms een ''Bourne Identity / Not without my daughter'' gevoel bij. ontzettend vette foto's trouwens
  greetz vanuit t Gooi : Chantal

 6. GMB Says:

  Hey M&M

  Leuk om jullie belevenissen in Iran te lezen. Hier in Soedan merken we dezelfde gastvrijheid, en dezelfde vooroordelen worden ook hier gekraakt. Maar het is hier wel een paar graden warmer. 's Nachts zwetend in de lakenzak.

  Gaaf dat de bus het ook tot tussen de zandduinen trekt! Heel veel plezier nog, en alvast een goede kerst!

  GMB
  (www.RondjeAfrika.nl)

 7. wouterhendriks Says:

  Hoi Maud en Martijn,

  Vandaag is onze laaste werkdag bij Coulisse van dit jaar. Vanavond gaan we aan de zuip! Er ligt een dik pak sneeuw, het wordt een witte kerst.


  Groet,
  Wouter

 8. Vladimir, Esther en Danko Says:

  Fijn dat jullie het geweldig hebben!!! En een goede hulplijn...
  In Zwolle gaat alles prima...wit besneeuwd in de donkere dagen voor Kerst.
  Met Danko gaat ook alles prima! Vladimir heeft bijna vakantie en ik werk als parttimer ook nog op halve kracht dus dat komt wel goed.

  Wij wensen jullie fijne feestdagen (al wordt er daar natuurlijk niets aan gedaan)
  maar natuurlijk vooral alle goeds voor 2011! Dat jullie nog maar veel moois mogen meemaken en ons daarvan een beetje kunnen laten meegenieten met jullie verhalen.

  En qua veiligheid: wij maken ons geen zorgen! Wie een ander respecteert etc etc...
  Jullie zullen trouwens onderhand wel suf gepraat zijn, leuk die interesse!
  Het lijkt wel het binnenland van China hihi dat was voor ons ook erg leuk.

  Liefs van Vladimir Esther en Danko

 9. Esther Says:

  Super mooie foto's trouwens, alsof het niet echt is, zooo mooi! Genieten zeg!
  Voor mij al om naar te kijken, laat staan in het echie!
  X Es

 10. Anoniem Says:

  En waar zijn jullie nu???? x Deb

 11. Anoniem Says:

  Hi, Maud and Martijn!
  We wish you wonderful Christmas holidays somewhere in southern Iran!
  Was very nice meeting you in the desert and sharing the camp fire in the sand dunes!
  Hope to see you on Gheshm! Will be landing there Jan. 1st in the afternoon and will be staying in Simin Plage Hotel.
  If you want you can call me on my mobile +98-(0)912-3875298.
  Daniel & Co.

Een reactie posten