Er zijn geen problemen, alleen oplossingen!

zondag 19 juni 2011 03:26 Gepost door Maud en Martijn
Landen: Thailand
Gereden Km. 34.343 / Gesleepte Km. 150 

Als alle problemen dan toch tegelijk moeten komen, kom maar, dan zijn we er van af!
De titel zegt het al…  we hebben gezien dat de statistieken van de website beter zijn als de verhalen problemen gaan en niet over zon zee en strand.…  let’s see ;-)

onze vrienden van Kitezone & Beachhouse hotel

Nadat we 5 dagen aan het strand hebben gezeten bij kitesurf thailand beach house was het voor ons tijd om verder te gaan. We hadden een prachtige route uitgestippeld langs de grens van Myanmar omhoog en dan met een mooie boog naar Chiang Mai. Helaas liep het al op dag 1 anders dan gepland. Om er kort over te zijn, we hebben 3 keer de motor aan de kook gehad zonder dat er zichtbaar wat aan de hand was. Uiteindelijk bleken het meerdere dingen te zijn die binnen 2 dagen kapot zijn gegaan:
 • probleem met de koelventilatoren
 • lekke koelslang
 • radiateur kapot
 • en uiteindelijk de koppakking…. again
Dus daar sta je dan midden in de jungle zonder bereik met de telefoon, 50 km van de bewoonde wereld en regenseizoen wat duidelijk aanwezig was! De volgende dag hebben we de hoogste berg maar beklommen om Jochen en Kordola uit Chiang Mai te kunnen bellen of ze hulp konden regelen. Uiteindelijk hebben zij een sleepwagen voor ons geregeld die ons richting de eerstvolgende groter dorp hebben gesleept.

even een radiateurtje inbouwen

De sleepwagen was een barrel met een systeem waar wij niks mee konden. Van alles geprobeerd maar niet geschikt voor ons busje. Dan maar slepen met een kabel. Aangezien wij geen rembekrachtiging hebben zonder draaiende motor moest er veel met de handrem geremd worden. We hadden nog gezegd maximaal 40 want we hebben geen remmen! Nou dat was met zekerheid te zeggen de meest angstige rit uit ons leven, geen remmen, veel bergen, alleen een kabel en 2 gekke Thai die dachten dat ze een rally aan het rijden waren. Na 20 km handrem aan het roken en dwars op de weg omdat we niet meer konden stoppen. Pfff….

de vochtige jungle van Thailand

Een flatbed was geen optie die moest van te ver komen, dus hebben we voorgesteld een trekstang te gebruiken. Die hebben ze in elkaar gelast en zo hebben ze ons verder gesleept. Een stuk relaxter! De volgende dag hebben Jochen en Cordula ons bij de garage opgehaald om ons nog 110 km naar Chiang mai te slepen naar de VW garage. Een mooi gezicht een Duitse Landrover met een Nederlandse camper erachter. Jochen und Cordula nochmals vielen dank!!de Duitse Defender helpt ons een handje

In Chiang Mai hadden we het allebei zo gehad met alles dat we onszelf eerst maar een luxe guesthouse (superkamer voor 12 euries!) geboekt hebben met een massage. Onze visums en die voor de auto liepen beide ook nog eens af.
Na 3 massages, wat biertjes, een visumrun, meewerkende customs en een profi garage zagen we het dan wel weer zitten. Altijd positief blijven hè J en het levert altijd wel weer een leuke verhalen op. (maar das vooral achteraf gezien haha) 

zilver is geen optie hier....

De factuur viel uiteindelijk mee en het de week relaxen in Chiang Mai heeft ons goed gedaan. Het is een superleuke stad om rond te hangen. Maar na een weekje begint het ook wel weer te kriebelen. Het geeft toch wel vrijheid hoor zo’n auto en dat willen we beide toch niet missen! Het is toch niet te beschrijven hoe het voelt om met je eigen campertje overal heen te crossen. Daar kan geen guesthouse tegenop!

de ferry over de Mekong naar Laos

Ach ja het leven van een reiziger gaat niet altijd over rozen.. Maar we kunnen er weer tegen aan en we hebben zin om weer verder te gaan Laos here we come…..

Liefs M&M
7 Response to "Er zijn geen problemen, alleen oplossingen!"

 1. Anoniem Says:

  Hy Maud en Martijn,
  Hahah ja als er problemen zijn loopt het storm op de site.
  Gelukkig alles opgelost en weer verder. Wat een angstige sleep zal dat geweest zijn brrr zonder remmen. Wij vertrekken over 3 weken naar Thailand. Visum verloopt dus moeten wel ;-)
  Voorzichtig aan schatten
  kus X
  Hans en Jose

 2. Anoniem Says:

  Vette muziek bij de filmpjes!! hmm en die-hard bbq in de regen. kunnen we hier ook doen ! . ga toch ook maar zelf een vakantie boeken. ben verkoudheid en de regen hier wel even zat :) ah nu weer zon , zo snel weer naar buiten! blijf genieten en ! elk nadeel heb z'n voordeel
  nu alles aan t karretje gemaakt is, moet het nu weer lekker lopen :)Greetz Chantal

 3. Vladimir, Esther en Danko Says:

  Tussen de verhuizing door ff jullie verhaal lezen!
  V zal op facebook wat foto's zetten van ons nieuwe huis...woensdag gaan
  we over. Danko wordt nu toch wel erg onrustig, hij denkt geloof ik dat we
  hem alleen achter laten ofzo (moet papa daar ook geen grapjes over maken,
  dat vindt een kind van 2 niet leuk!).

  Leuk filmpje; de regen was erg herkenbaar haha!

  Geniet en dikke kus van ons!
  VED

 4. Anoniem Says:

  HALLO JULLIE HEBBEN WEER HELE MOOIE FOTO'S WIJ PROBEREN ALLES EEN BEETJE BIJ TE HOUDEN GENIET ER MAAR LEKKER VAN EN DE UPS EN DOWNS HOREN ER BIJ GROETJES FAM. LUBBERS

 5. Anoniem Says:

  Hoi M en M,

  Wij zijn jullie auto nu drie keer tegengekomen. Drie keer is scheepsrecht, en dus een berichtje op jullie site. Gisteren zijn jullie gespot in Tad Lo, een week geleden op de stoep in Luang Prabang (klopten de monniken nog aan voor hun portie sticky rice tijdens hun ochtendronde?) En in februari zagen we jullie voor ons rijden net over de grens van Pakistan.
  Groetjes en een voorspoedige reis naar Australie! ..en tot de volgende keer :) wij zijn nog twee maanden onderweg...

  Maarten en Judith (Pakse, Laos)

 6. mies Says:

  Hallo Maud en Martijn.
  het is leuk om weer een verhaal te lezen en foto,s te kijken.
  Net 2 apen.
  Geniet nog maar.
  We houden contact.
  Liefs Mies.

 7. Anoniem Says:

  After taking a look at a number of the blog posts on your website (for almost 2), hours
  I genuinely like your way of running a blog. I bookmarked it
  as well so that I can keep up with it consistently.

  Go and visit my blog too and tell me how you feel.


  Feel free to surf to my web page ... plastron

Een reactie posten