Autopech

donderdag 30 september 2010 21:17 Gepost door Maud en Martijn
Km. 242.306
Landen: Hongarije, Kroatie, Servie 

Autopech
De VW begint door te krijgen wat we gaan doen en sputtert wat tegen. Afgelopen dinsdag zijn de koppelingsplaten vervangen en gisteren een deel van de dynamo.

In Hongarije (Siofok) zouden we bij een Nederlandse boer langs gaan en dat kwam goed uit. Harm en Anna Kalfsbeek waren zo vriendelijk om ons 4 dagen op hun erf te laten wonen terwijl de bus bij de lokale beun (Mr. Hutter) stond om gefixed te worden. Ondertussen hebben wij in thermobaden gedobberd en het Balatonmeer per fiets verkent en lokale zelfgestookte wijnen geproefd. 

Toen we Kroatie in wilde, startte de bus niet meer bij de douane post....wat een plek om niet te starten. Startkabels erbij en we konden weer verder. In Osjiek is de dynamo weer gemaakt en konden we na een paar uurtjes de weg weer op. S'avonds bij een boerenfamilie aan de zelf gemaakte wijn gezeten en Kroatische soaps gekeken. Vandaag veel kilometers gemaakt door Servie en uitgekomen bij Pirot, dicht aan de Bulgaarse grens en weer staan we bij een heel gastvrije familie waar we zodirect gaan eten en rakieja drinken.dat wordt weer lekker slapen! 

We proberen nu weer wat km te maken en gaan rond een uur of 16.00/17.00 een plekje zoeken waar we blijven slapen en zo komen we altijd weer leuke adresjes tegen! 

Het komt er op neer dat de landen voorbij zoefen en de bus wat sputtert maar de lokale bevolking alles goedmaakt!

9 Response to "Autopech"

 1. mvanwoerden Says:

  ik hoop dat jullie nu wat meer geluk hebben en dat de kinderziektes er wat uit zijn. de start is altijd wat moeilijk en ook voor de bus weer even wennen.
  gr. Hans op de pc van Mies

 2. Roos Says:

  Ondanks wat (letterlijke) pech klinkt het niet alsof jullie je er door uit het veld laten slaan! Gelukkig maar! Het klinkt allemaal heel bijzonder met aardige mensen en heerlijke thermobaden! hopelijk gaat de bus nou gewoon rijden en kunnen jullie alleen nog maar genieten!!

  Liefs Roos, Matthijs en Jules

 3. Dick Says:

  Hallo M&M!
  Leuk om jullie ervaringen te lezen.
  Vanuit Twente wil ik jullie heel veel plezier wensen tijdens jullie trip. Geniet er van.
  Groeten,
  Dick Nijhuis

 4. Anoniem Says:

  En...hoe smaakte de rakija?
  ook nog een huis gekocht?

  zvez

 5. Anoniem Says:

  He Trotters,
  Was me ff ontgaan dat jullie al vertrokken waren. Dus alsnog een goede en behouden wereldreis! De avonturen zijn, zo lees ik, al begonnen. Never a dull moment, dat wens ik jullie toe. Succes!
  Felix

 6. Nico Says:

  Ik zag nog een vacature bij de VW garage, kun je zo aant werk bij terugkomst!! )) gaan jullie ook nog wat foto's up-loaden?

 7. Anoniem Says:

  weet je wat VW betekent, Veel Werk!!!!
  wat ga je trouwens doen als je geen reparaties meer kunt betalen?

  Tim

 8. Renee Says:

  Haai!!

  Dat gaat echt snel zeg, afgezien van de pech. Ik wil ook wel ff wat foto's zien! Ik heb gehoord dat je in Porec heel goed kan stappen;). Dus ik zeg doen!

  Veel plezier en succes! x

 9. leon Says:

  Hoi,

  Al wel veel meegemaakt de eerste week!!
  Wel goed dat de locale bevolking jullie zo goed helpen.

  Geniet er van en veel plezier!!

  Groeten,
  Leon

Een reactie posten