Bijna in Azie....

zondag 3 oktober 2010 23:06 Gepost door Maud en Martijn
km 242.755
landen: Bulgarije, Griekenland & Turkije


Na onze Servische vrienden gedag gezegd te hebben zijn we de grens met Bulgarije overgegaan. We hebben de hele dag gereden om uiteindelijk via Sofia uit te komen in Momchilovtsi. De bus moest er aardig an trekken want het waren smalle bergweggetjes. De volgende dag kreeg dit nog een staartje....maar dat later.
Het adres hadden we van Martijns vader, hij heeft daar jaren terug veel Rakieja gedronken..... We moesten zoeken naar Ilya & Elena Kanev en die waren errug snel gevonden. In de lokale shop was zijn naam wel bekend en ik moest maar even met iemand meerijden. Binnen 2 minuten stond ik handen te schudden met de 2 meter lange Ilya en een half uurtje later hadden we eigen bedden, een warme douche, haardvuur met bbq, drank en veel eten!De volgende ochtend moest er natuurlijk uitgebereid ontbeten worden en de route werd even doorgenomen. Via een pas geopende grensovergang naar Griekenland. Toen we 100 meter gereden hadden bleek de bus weer te sputteren en al snel stonden we stil langs de weg.....had ik maar eerder de olie nagekeken. Maud werd al snel vrienden met een lokale buschaffeur die totaal geen engels kon en ik werd door een zoon van Ilya meegenomen naar een tankstation waar goede motorolie te koop was. Gelukkig was er geen schade en konden we onze weg vervolgen. 


De grensovergang naar Griekenland was piepklein en ik denk dat wij de eerste Nederlanders zij die hem ooit genomen hebben. Voor de "die hards", het was bij Zlatograd (geitenstad) richting Xanthi in Griekenland. De meest stijle en scherpe bochten door de bergen die je je maar kunt bedenken! Door een jongen op een scooter kregen we een plekje aangewezen om te overnachten. In een prachtige vallei naast een waterkraan.....in de middle of nowhere. 


Via een paar marktjes zijn we vandaag (zondag) doorgereden naar Turkije en hebben we vanavond wer een plekje gezocht om te overnachten. Blijkt dat hier maar heel weinig mensen engels o.i.d. spreken. Uiteindelijk kwamen we bij de familie Benzen Wat een vriendelijke mensen! Al snel zaten we aan de koffie en toen Hibib (de vader) thuis kwam moest er bier gedronken worden en werd er lahmacum gehaald! Ook kregen we nog een pot zelf geplukte abrikozen en nog meer bier! De hele familie woont hier bij elkaar en iedereen kwam even naar de bus kijken. Nu zit ik nog even op hun wifi netwerk de site bij te werken met een vliegende kat op schoot...(blijkt dat als een kat hier lastig is, dat laat je hem over de schutting vliegen.......)


Cheers, Maud & Martijn....op naar Istanboel!


Hier een link met foto's.....EINDELIJK!!12 Response to "Bijna in Azie...."

 1. Hans Says:

  Hee leuk de foto's, nou hebben we er wat bij voor de beeldvorming. Martijn, gewoon elke dag olie en koelvloeistof kontroleren.
  en 1x perweek remvloeistof en eventueel de stuurbekrachtiging,(voor zover aanwezig).
  hebben jullie nog een beetje mooi weer?
  gr. Hans

 2. Anoniem Says:

  wat waanzinnig, jullie reisverhaal geeft mij onwijze energie boost. Echt genieten op een afstand! hoop dat jullie nog heel veel leuke & aardige mensen tegenkomen en alle mishaps kunnen omzeilen. Mochten jullie in Istanboel hulp nodig hebben . Tel Manon is : 00 90 530 4048434 of 00 31 6021977702 . groet van Chantal met een grote glimlach op boring job ;) xx

 3. mvanwoerden Says:

  verhaal gelezen,
  Nog maar net weg en al zoveel gezien en leuke mensen ontmoet.
  Geniet van de verhalen.
  Liefs Mies.

 4. Anoniem Says:

  Super om jullie hier te kunnen volgen. Ziet er helemaal te gek uit..en te bedenken dat het avontuur pas begonnen is! Heel veel liefs valerie

 5. Anoniem Says:

  Ziet er goed uit M&M... jullie komen er wel achte wat gastvrijheid is denk ik!! keep on keep'n on!!

  Nikolay

 6. Anoniem Says:

  Hey, Dat gaat lekker rap, als jullie zo door kunnen blijven rijden zitten jullie met kerst al in Australia ;-). Leuk verhaal en goeie reis verder!

  Grtz, Roland

 7. Familie Kip Says:

  Hallo Martijn en Maud,
  als we jonger waren geweest, gingen we hetzelfde doen!
  Maar wat is jullie doel achter deze wereldreis.
  We zullen zo af en toe jullie blog lezen, en met jullie meereizen in gedachten....
  Heel veel Plezier en levenservaring toegewenst.
  Groetjes van de kippies (oppas Boris).

 8. Erwin Inge Jop Rosanne Says:

  Ha Luitjes,

  We volgen jullie nu al een eindje en 't gaat goed zoals we zien.
  Vandaag kennis gemaak met onze nieuwe buurman, dus jullie huis is voor een jaartje bezet. Leuke kerel niks mis mee. Hij gaat in Henhelo verbouwen en heeft dus jullie huis als tussenstop.

  Ik hou jullie op de hoogte!
  Goeie reis, kijk goed uit en wel je vitamientjes letten hoor :-)
  Groeten uit Enschede,
  Erwin Inge Jop Rosanne

 9. info Says:

  Lieve Maud & Martijn,

  Wat een geweldige foto's van Ilya en fam. de gastvrijheid en vriendelijkheid, daar kunnen wij nog wat van leren!
  Geniet ervan, goede reis, we volgen en denken iedere dag aan jullie.
  Liefs uit Nieuw-Weerdinge.
  Jan en Tineke, poot van Boris.

 10. Anoniem Says:

  Hoi Maud (en Martijn),

  M'n moeder kwam een tijdje geleden aanzetten met het stuk uit het dvhn, toch leuk om over de avonturen van een oud vriendinntje te lezen! En vandaag maar eens even gegoogled, had al verwacht dat er een website zou zijn! Super leuke onderneming! Heel veel plezier en succes!

  Groetjes Evelien (Klasens)

 11. Anoniem Says:

  Hé Maud en Martijn,

  Schitterend om te lezen allemaal. Blij te horen telkens dat het goed met jullie gaat. Ik kijk best wel vaak even op jullie site, om eens te kijken waar jullie allemaal uithangen. Maar wat vliegen die landen snel aan jullie voorbij? Liggen jullie nu op schema?
  Heel veel plezier en geniet ervan, maar dat doen jullie zo te zien al. Hier in Limburg is trouwens alles okee. Het weer was vandaag prachtig. We zijn lekker met de kids naar de speeltuin gegaan, op de fiets en Niek moest mee. Zelfs in de straat keken ze verrast, niek op een fiets?
  Dat geeft een erg vreemd straatbeeld.
  Met de kids gaat het ook goed, Tom is een paar weekjes geleden begonnen met zwemles en hij durft al met z'n hoofd onder water. En dat is voor die ukkies ook al een flinke overwinning. Nou hopelijk lezen we gauw weer iets van jullie.
  Groetjes Jessica

 12. Anoniem Says:

  Hey M&M!

  Wauw wat een leuke verhalen en wat maken jullie nu al een leuke dingen mee....en dan te bedenken dat er nog zoveel moois aankomt....nee hoor we zijn niet jaloers! Haha nou een beetje dan.

  Geniet ervan, kijk goed om je heen en geweldig die gastvrijheid en interesse van de mensen daar!
  Jullie komen vast ergens op lokale radio en tv haha.
  Of misschien wel CNN ofzo.

  Met ons gaat het prima en we rennen nu achter onze lopende kleine aan...die gaat ook steeds op avontuur, erg leuk. En woensdag vliegen we naar Gran Canaria! Ook leuk!

  Groetjes en pas goed op jezelf en elkaar!
  X
  Vladimir, Danko en Esther

Een reactie posten