Snel Maleisie en Relaxed Thailand

maandag 23 mei 2011 09:41 Gepost door Maud en Martijn

Landen: Maleisie, Thailand
Gereden Km. 31.811

De laatste daagjes Bangladesh brengen we backpackend door. Martijns grootste hobby sjouwen met tassen :-) Toch even wennen dat je nu afhankelijk bent van openbaar vervoer en hotels. Maar als we in Maleisië aankomen blijkt dat het leven van een backpacker toch een stuk relaxter is in zuid oost Azië! Schone kamers, airco, stroom wat niet uitvalt, lekker lokaal eten zonder direct ziek te worden. (de laatste daagjes Bangladesh waren voor Maud wat minder: buik virusje en blaasontsteking). 
Wij vliegen van Dhaka naar Kuala Lumpur. Omdat onze container in Penang aankomt gaan we direct door van Kuala Lumpur naar Penang met een Vip-bus met airco, ligstoelen… het leven wordt steeds beter. Misschien toch maar backpacker worden....

Vol spanning staan we te kijken hoe de deuren opengaan
In Penang aangekomen denken we dat we de auto wel in een dag terug kunnen krijgen. Maar dit is iets te optimistisch. We blijken een ‘forwarding agent’ nodig te hebben die veel te duur is. We proberen het zelf maar bij het customskantoor. Helaas blijkt het echt nodig om een mannetje te hebben en omdat het vrijdag is, zaterdag een halve dag en zondag vrij moeten we maandag maar terug komen. Op Penang komen we Hans en Jose tegen die al 6 jaar onderweg zijn met ‘Pim’ hun zeiljacht. Geweldig om te zien hoe zij het doen. Ons oudedagsplan ligt al klaar!
mmm fruitlolly's
Maandag aangekomen bij de container terminal blijkt alles al geregeld te zijn en kunnen we direct door naar de hal waar de container staat. De douane heeft alles al 'bekeken' en 'gecheckt'. Bij de container aangekomen wordt de seal doorgenipt, en ja hoor hij zit er nog in. Toch even spannend! Maar wat lekker om de bus terug te hebben. We blijven nog een nachtje op het eiland en rijden dan richting de Thaise grens. Daar gaat alles zo soepel dat we twijfelen of we wel door mogen rijden, ze hebben de bus niet eens gezien... Das toch wat anders in de meeste landen waar ze toch altijd wel even in de bus willen kijken.

heerlijk badderen in de hotsprings
Wat in Thailand direct al op valt is dat er echt heel veel bordjes staan met watervallen. Dat betekend dus ook dat het veel regent... We hebben de eerste week dan ook al meer regen gehad dan de voorgaande 8 maanden. Heerlijk. Wie had gedacht dat ik dat nog zou zeggen. We hangen een weekje rond op Phuket en een bezoek aan Ko Phi Phi kan dan niet achterblijven. Samen met Bernhard en Lucas nemen we de boot naar het paradijs. Het plan was om 1 nachtje te blijven maar uiteindelijk zijn we maar 3 nachten gebleven. We genieten echt even van de vrijheid wat Thailand biedt. Overal is bier te koop, geen lange gewaden gewoon zwemmen in bikini, geen aandacht, lekker feestje bouwen. Das wel weer even lekker hoor. Niemand die je raar aankijkt omdat je blank bent. Na teveel bier, zon, feest en andere toeristen hebben we het wel weer gezien en gaan we terug naar de bus waar we weer naar de rustige watervalletjes en de parken terug gaan.

Strand uit de film 'the beach' hoezo toeristisch....?
Watervallen en hot spings zijn voor ons ook erg relaxt omdat we er dan even lekker kunnen badderen en das wel fijn met die hitte. Het is hier dan ook zo makkelijk om een slaapplek te vinden. De Thai vinden alles prima en er zijn zat plekken met een waterval hotspring of een national park. Omdat we maar een 14 dagen visum hebben gekregen aan de grens doen we nog even een visa run naar Myanmar. Met een bootje gaan we heen en weer en we zijn welgeteld 15 minuten in Myanmar geweest. Toch gek dat dit zo makkelijk is terwijl met een auto het land in gaan onmogelijk is. Maar we hebben de stempel ;-)

Ons hutje op Kho Phi Phi Don
De komende dagen hangen we rond bij een rustig strandje aan de oostkust waar we proberen nog wat wind mee te pakken om te kitesurfen. Eindelijk na 8 maanden gaan we ze gebruiken! 

Het grappige hier is dat we voorheen eigenlijk voornamelijk contact hadden met locals en we nu bijna alleen maar contact hebben met andere reizigers. Leuk om zoveel verschillende mensen te ontmoeten. Toch blijft het fijn om je eigen bus te hebben en zo af en toe even weg te rijden van de hordes toeristen en backpackers.


Ps. Voor degene die het nog niet wisten, we hebben besloten niet meer naar Australië te gaan. We lopen al veel te ver achter op de ‘planning’ en het is te duur om te verschepen/schoonmaken en er dan maar 1 maand rond te reizen. We genieten liever wat langer in Zuid oost Azie dan te gaan haasten. Er is hier nog zoveel te zien. Zoals het nu lijkt wordt Indonesië de eindbestemming!

Liefs M&M

8 Response to "Snel Maleisie en Relaxed Thailand"

 1. Roland en Iris Says:

  Wauw..heerlijk weer zeg!
  Tijdens mijn scriptie zijn dit toch wel de fijne verhalen om te lezen! Wat goed zeg dat alles zo goed is gegaan met verschepen. We horen er alles graag over ;). We zitten eraan te denken om te verschepen vanaf Bangladesh naar Thailand...maar we zien wel als we daar zijn.

  Geniet er van!

  groetjes Roland en Iris

 2. Vladimir, Esther en Danko Says:

  Oh wat een super relaxt en heerlijk verhaal! Ook ik zit nog even te zwoegen op mijn eindscriptie en droom verder rustig van vakantie en jullie avonturen....alhoewel we volgende week de sleutel van ons nieuwe huis krijgen dus een mooie vakantie zit er voorlopig niet in...dan maar genieten van onze mooie tuin en hopelijk mooi weer in NL.

  Verder gaat alles prima met ons! Dikke kussen van VED en enjoy! Maar dat komt helemaal goed.

  PS: Naar Australië kun je ook gewoon vliegen vanuit NL, dan hebben jullie al een leuke bestemming voor jullie vakantie volgend jaar ofzo! Rolling to Indonesia dan...ook super! Groot gelijk ook.

 3. Anoniem Says:

  Ha weer kippenvel bij het lezen van jullie avonturen. Wat heerlijk en wat racen jullie wat af. Wat een goed idee om jullie planning aan te passen en te genieten van juist de momenten en plekken die jullie tegen komen. Dat is de vrijheid van reizen !! ongelooflijk wat een verschillen alle landen bieden in eten, opvattingen, rust, hygiene.. prachtig om dat zo door jullie ogen te volgen. tja de backpackers..nou in dat wereldje kan je heel gemakkelijk blijven. Had ik eerst ook in Australie, maar gelukkig aan de West kust tussen de echte Aussies beland. heerlijk feesten en zorgeloos genieten ook errug lekker even. Tis ook wel vakantie , tussen het reizen door ;)Dikke Zoen Chantal

 4. Anoniem Says:

  Als je nog een jaar langer onderweg blijft, dan heb je waarachtig een volledige stoppelbaard.

 5. frank en martine Says:

  heerlijk om te lezen dat jullie de bus weer terug hebben.
  dat is zo'n fijn gevoel
  en nu genieten in zuid oost azie, helemaal top.
  en echt een goed besluit om niet naar australie te verschepen. we hebben verscheept voor 3 maanden en was net rendabel. maar nu hebben jullie tijd genoeg voor laos cambodia en de andere landen. als je tijd over hebt vergeet Myanmar dan niet alleen dan zonder bus.

  heel veel groetjes en wij zijn super jaloers al is het in nederland ook top ! al moet je het wel willen zien

  Frank en Martine
  www.theworldisbeautiful.nl

 6. Ka Says:

  Ha die M&M

  Nog steeds jaloers... zit even op mijn werk jullie blog bij te lezen.
  Jullie hebben groot gelijk om niet te gaan haasten om Australie te bereiken. Wij zijn ook na Jordanie langzamer gaan reizen om toch meer te zien van de landen waardoor we reden. Liever wat minder landen en meer genieten en jezelf relaxt te voelen. Het blijft toch iedere dag weer survivalen. :D
  Enjoy!

  x N&K

 7. Anoniem Says:

  Hoi hoi,
  Leuk om te lezen dat jullie het naar je zin hebben gehad tussen al die backpackers en klerenkasten ;-) ja Thailand is relaxed. Goed besluit om Australië te laten voor wat het is. Wij blijven nog even hangen in Penang.
  x Hans en Jose

 8. Anoniem Says:

  Hoi Maud,

  Hoe gaat het met jullie?

  Ik heb even een vraag: We hebben van Coulisse post voor jou en dat willen we naar het adres van je ouders sturen. Zou je mij het adres kunnen mailen naar: jennifer.vanmaasakker@coulisse.com?

  Alvast bedankt.

  groetjes Jennifer

Een reactie posten