Beautiful Bali

woensdag 7 september 2011 12:24 Gepost door Maud en Martijn
Bali, Lombok & Gili air


Als we landen op Bali heeft Natalie al een taxi voor ons geregeld, ipv een slaapplek zoeken met de bus hoeven we nu dus alleen maar een bordje te vinden met Maud & martijn erop. Handig! Hij rijdt ons direct naar Natalie's huis waar Rene haar broer (ook een jaar op reis) ook is. Natalie is de volgende dag jarig dus we hebben direct een feestje, gezellig. Dat zet ook gelijk de toon voor ons Bali 'avontuur' !  


Op het strand bij Seminyak

Na een week gezelligheid vertrekt Rene naar een klein eilandje om te duiken, Natalie naar Bangkok voor werk en wij gaan de rest van het eiland ontdekken op onze nieuwe motor de Honda Tiger, dat beloofd wat. De luxe is over het backpacken begint... Met een backpack voorop de bike rijden we naar de andere kant van het eiland. Het binnenland is vulkaan, groen en rustig vergeleken met de drukte van Denpassar en Kuta. Ook is het koud! Dat hadden we niet verwacht, we moeten gewoon nog een trui kopen. 


Onze Honda tiger.. grrr


In Lovina komen we Bregtje en Arno nog tegen die 2 maanden door Azie reizen. We gaan gezellig uit eten en de Bintangs vloeien dan ook rijkelijk. Goh wat vervelend! Onze tijd brengen we motorrijdend, snorkelend en nasi goreng etend door. Er is veel te zien en te doen, dus echt op het strand liggen doen we weinig. Na bijna 2 weekjes Bali gaan we met de lokale veerboot over naar Lombok. De motor nemen we mee. Daar is het een stuk minder toeristisch dan op Bali. Ook is het Ramadan en aangezien Lombok voornamelijk moslim is en Bali hindu zie je het hier meer. Voor ons geen probleem, ze zijn nog wel zo ingericht op toerisme dat ze voor ons nog wel een potje willen klaar maken overdag. 


Tussen de prachtig zwarte lava brokken op bali


Vanaf Lombok steken we over naar een van de Gili eilanden voor de kust. Wij gaan naar Gili air, prachtig en nog redelijk rustig. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een bounty eilandje.... :-) na 3 dagen volledige rust gehad te hebben gaan we Lombok weer verder verkennen en na een week weer terug naar Bali. De laatste 2 weekjes zijn we weer bij Natalie & Rene waar we eigenlijk alleen maar relaxen, broodjes hagelslag eten, bintangs drinken, wat klusjes doen om het huis en een beetje rondtoeren. Natuurlijk werd Maud's verjaardag nog even uitbundig gevierd en 6 dagen later Rene's verjaardag. 


Gili Air


En dan komt het einde in zicht... tijd om naar huis te gaan.. het leek zo ver weg toen we vertrokken en nu alweer bijna een jaar voorbij! 
Nou mensen het verhaaltje is uit.. wij stappen over een uurtje in het vliegtuig. dus tot snel!!


grts M&M
Hierbij de foto's van Bali
ps. het filmpje houden jullie nog tegoed. 

Zegt genoeg.. een fantastische B-day party om nooit te vergeten!


1 Response to "Beautiful Bali"

 1. Anoniem Says:

  Hoi Maud en Martijn,

  Jeetje alweer thuis nu ik dit lees. Zal wel even wennen zijn maar voor je het weet zit je weer in het normale ritme. Wij wilden meedoen aan de Rally naar Sumatra maar
  krijgen geen visum ;-) Ja NL en koloniale tijden. Met een boot blijft het toch allemaal een beetje moeilijker. Nou pech dan maar. Nog 1 weekje Thailand en dan terug naar
  Langkawi, ook niet echt vervelend. Maudje ik ga je nu
  natuurlijk wel meer zien op Twitter.
  Kussen en liefs
  Hans en Jose

Een reactie posten