Truckart & laatste daagjes Pakistan

woensdag 16 februari 2011 14:01 Gepost door Maud en Martijn
gereden km. 22.000

Wat een primeur had moeten zijn voor onze blog was helaas al naar buiten getreden door de social media… facebook! tis wat. Zelfs als je in pakistan bent is het niet geheim te houden. Maar we hebben dus een hele coole metamorfose gegeven aan onze bus! Zoals jullie op de foto’s hebben gezien zijn alle trucks hier kunstwerkjes. Nou dat wilden wij natuurlijk ook!! Zie hier het resultaat van 5 dagen schilderen….


Al met al zijn we hiervoor een dikke week in Islamabad & Rawilpindi geweest waar we ons goed vermaakt hebben. In de steden zelf is niet zo heel veel te beleven maar samen met onze Volkswagen club vrienden en John en Ellie, de Zweedse reizigers die we hier weer ontmoet hebben, was het goed toeven. Zeker Islamabad heeft na een tijdje reizen zonder echt westerse dingen alles waar je weer even naar verlangt. Sfeervolle restaurantjes zonder alleen tl licht en plastic stoelen, schone wc’s, een cappuchino in plaats van melkthee met 3 scheppen suiker en geen buikklachten. We hebben ons de afgelopen week rond gegeten…
En natuurlijk Martijn’s birthday… samen met Khurram van de VW club hadden we een surprise diner georganiseerd. Met 4 leden van de club, Moqeem en Shakeel van de VW shop en John & Ellie. Was erg gezellig en zelfs inclusief happy birthday song met taart een kaarsjes!Ook wel grappig, over een van onze dagelijkse beslommeringen... We kwamen terug van de KKH en we moesten nodig de was doen. We hadden echt niets meer, dus hup naar de drycleaning. Nou je voelt je al aardig gegeneerd als alles over de toonbank en door de handen van de medewerkers gaat. Maar ja, het moet nou eenmaal geteld en berekend worden. Om de een of andere reden bleven de strings liggen.. dus op een gegeven moment vroeg Martijn waarom de strings niet geteld werden. Met een rood hoofd werd er gezegd dat het tegen company policy was en ze ze niet mochten wassen haha.. weten we dat ook weer.  Na Islamabad gaan we naar de laatste stad van Pakistan voor de Indiaase grens, Lahore. Onderweg naar Lahore werden we gestopt door de politie. Waar we 70 mochten reden we 88 km/u en ze hadden ons gelaserd. Boete: 750 rupees (ongeveer 7 euries) Na ongeveer 5 minuten lullen mochten we zelf het boete bedrag invullen en 10 minuten later, na veel sorry’s en we doen het noooooit weer, was de boete kwijt gescholden en moesten we thee komen drinken. Ging het maar es zo in NL!

Lahore zelf is de mooiste stad van Pakistan, vol met historische gebouwen, Engelse invloeden en
We verbleven daar bij een ‘couch surf’ adresje van de Zweden, bij Kamran. Toevallig ook met een beetle! Toch apart, aangezien ze redelijk schaars zijn. Overdag lekker rondbanjeren in de stad, we hebben nog een polowedstrijd gezien en er was zelfs een Holland tulip show! En 's avonds lekker pingpongen met Kamran, die een kamer ingericht had als tafeltenniskamer.


Pakistan, het blijft een raar land, ontzettend veel nieuwe “brothers” en “sisters” ontmoet, vrienden gemaakt. Maar aan de andere kant de politie escortes, de eeuwige aandacht, de viezigheid en de stinkende lucht. Toch zijn de mensen zo grappig, soms kun je ze achter het behang plakken als ze hun auto er net weer voorgooien zonder dat er ruimte is, maar als ze dan breedlachend je aankijken van ‘ik kan het toch proberen?!?’ dan moet je er ook wel weer heel hard om lachen. Over het algemeen bekeken is het een geweldig land waar je echt als gast ontvangen en behandeld wordt door iedereen. Ze willen zo graag dat je een goede indruk van het land krijgt en aan de mensen ligt het dan absoluut niet (tenzij ze ons dagelijks telefonisch gaan stalken om te vragen of alles wel goed gaat :-)

Bekijk hier nog meer foto’s van o.a. ons bussie!


Oh ja, ons filmpje voor nico's verjaardag


Liefs Maud & Martijn

9 Response to "Truckart & laatste daagjes Pakistan"

 1. Hans Says:

  Nou hij ziet er weer fantastisch uit de bus.
  ik denk dat hij straks zo door kan naar het Guggenheim museum voor Design in New York kan.moeten jullie nog een stukje weer terug. fijne reis verder en geniet.

 2. Anoniem Says:

  Heeeeeej luitjes!

  Het klinkt allemaal weer fantastisch en de bus is echt geweldig zeg!
  Jullie nog heel erg bedankt voor het leuke kaartje, wij wensen Martijn met terugwerkende kracht natuurlijk ook een hele fijne verjaardag! Maar door de geboorte van Mats is het niet gelukt aan het filmpje deel te nemen. SORRY!

  Met ons gaat het goed behalve ernstig slaaptekort. ;-) De jongens doen het super en Jules is megalief. Ik heb jullie maar geen kaartje gestuurd, 'Maud en Martijn, pakistan' leek me weinig kans van slagen hebben. Die houden jullie tegoed!

  Oh enne het klinkt allemaal wel helemaal superdepuperfantastisch, maar schrijven jullie ook eens over de enorme ruzies, de momenten waar jullie op het punt staan terug te komen etc?!?! ;-)

  ENJOY!
  Liefs Roos, Matthijs, Jules en Mats

 3. Anoniem Says:

  Hola muchachos!
  Martijn, nog gefeliciteerd . deze verjaardag vergeet jij dus nooooit meer :) de bus is top zo, straks in Ozzie land wordt het vast een japans foto object. misschien kan ie nog geld verdienen als Ozzies next top model;)
  Lahore is prachtig he, kan t herinneren als een middeleeuwse stad met paarden-karren en '200-jaar-terug-in-de-tijd-sfeer'Helemaal super bij avondlicht.
  hoop dat jullie net zo'n fijne tijd hebben in da India.

  tot volgend avontuur, het blijft genieten op afstand !
  XX
  Chantal

 4. Peter van Leijen Says:

  He M&M!!!!!
  Wat is die bus ontzettend gaaf geworden!!!
  Groeten
  Peter!!!

 5. Anoniem Says:

  Nu moeten jullie de wagen wel weer meenemen naar NL aanhet einde van jullie reis. De camper is inmiddels een collectors items geworden. Veel succes en eet maar veel snacks/snoep/patat e.d. nog en jullie hoeven de deur van de camper niet meer te openen om binnen te komen.

  Prachtige beelden en foto's.

  Groeten uit Arcen

 6. Ka Says:

  HELDEN!!!

  Wat geweldig dat jullie die bus hebben laten bewerken. en hoe!
  Nu moet ie natuurlijk teruggescheept worden naar Enschede, dat moeten we van dichtbij bekijken.
  In één woord geweldig!

  Wij zijn inmiddels in Malawi, vertrekken over een paar dagen richting Zambia.

  Ciao!

  x Niek en Karin

 7. Vladimir, Esther en Danko Says:

  Hey hoi,

  De bus ziet er super uit zeg! Toppie!
  Verder genieten van jullie reis natuurlijk...

  Mooie foto's, leuk feestje etc etc.

  In Zwolle: auto in de prak, wietplantage bij buren opgerold, nieuwe auto, vakantie in Duitsland gepland voor maart (auto was beetje duur haha), studeren, werken en verder genieten met zijn 3-en...alles prima!

  Liefs Vladimir, Esther en Danko

 8. RondjeAfrika Says:

  De cool-factor van jullie bus is nu wel flink gestegen zeg!
  Wij zitten inmiddels in Tanzania. Na de kilimanjaro en de usambaru mountains zitten we nu aan de kust. Helaas zijn er hier geen surfspullen te huur, maar wachtend op de visa voor Mozambique vermaken we ons prima met relaxen aan het strand.
  Veel plezier verder in India!
  Groeten, Marlous en Gerard

 9. Anoniem Says:

  Hej Maud en Martijn, wat een ongelooflijk BIJZONDER avontuur zijn jullie ingestapt, super! Ik wens jullie succes met alles! Groetjes Karina (de boswachter ;))

Een reactie posten