Incredible colourfull India

maandag 7 maart 2011 07:42 Gepost door Maud en Martijn

India
24.000km gereden

We zijn in India, incredible India. Dat kun je wel zeggen. Voor ons voelt het goed (op het verkeer na dan :-), na Iran en Pakistan, landen waar je toch heel anders reist en waar je toch bepaalde regels zijn, is India een verademing!

Het verschil was al zo duidelijk merkbaar bij de grensceremonie die elke avond plaatsvindt om 5 uur. Dit was trouwens echt bizar. 1500 Indiers tegen een paar honderd Pakistanen aan de andere kant. Voor de Indiers was het een feest, net een bollywood film, zingende, dansende Indiers die uitbundig "… Hindustan" schreeuwen tegen de pakistanen die ".... Pakistan" terug schreeuwen. En dan de militairen aan de Pakistaanse en Indische kant die zo hard mogelijk tegen elkaar schreeuwen. Een ceremonie met dus nog wel lichtelijk politieke invloeden.  

De tribune aan de India kant zat helemaal vol!

De eerste stad die we tegenkomen is Amritsar, waar de gouden tempel staat. Een supermooie tempel bekleed met 750 kilo goud! Daar komen we er ook achter dat in India de toeter nog meer gebruikt wordt (en echt nodig is!). Aangezien die van ons soms wat kuren heeft, vind Martijn dat we een nieuwe moeten kopen. Hop naar de toetershop… en ja hoor ze hebben er zat, hoeveel wil je er 3,4 nee 2 is wel goed. Nou ze doen het goed hoor!

De Gouden Tempel 

Na Amritsar rijden we naar het bergdorpje Mc Leod’s ganj, de huidige woonplaats van de Dalai Lama en zijn volgelingen (meeste vluchtelingen uit Tibet). We zien ook de eerste apen hier! Toch leuk dat we na 5 maanden nog steeds kunnen zeggen “ooo moet je dat eens zien” en dat we nog steeds verbaasd staan van alle nieuwe dingen die we tegen komen.

McLeod ganj met veel Tibetaanse invloeden 

Zo eens in de zoveel dagen moeten we onze drinkwatertank van de bus vullen. Dit doen we met 19 liter vaatjes. Het geeft alleen altijd erg veel bekijks, er staan altijd minstens 10 mensen mee te kijken als we dit doen. Laatst hoorden we dat ze dachten dat onze bus op water loopt, ze dachten dat we aan het tanken waren……hahaha…..was het maar zo!

de watertank vullen incl. publiek

Na wat bergdorpjes hadden we het gehad met de kou en gingen we op naar Delhi, een beetje angstig want het verkeer zou er drama zijn. Daar aangekomen was het echt zo anders dan we gedacht hadden, het verkeer viel erg mee. Het is een super stad, het is er wel druk maar we zijn inmiddels wat gewend en totaal niet verschrikkelijk. Istanbul was erger. Meevaller dus. In Delhi zijn we dan ook een week geweest, feestje gehad met John en Ellie, andere overlanders ontmoet, visa shit geregeld, geshopt in oud delhi, WK cricket match van Nederland tegen West-Indies bijgewoond. We wisten alleen niet dat een wedstrijd 7! uur kon duren… wel waar voor je geld dus. Ze hebben alleen bigtime verloren :-( maar het feestje wat de Indiers in het stadium bouwden was geweldig. Ze waren voor allebei, dus altijd feest.We krijgen diverse malen de vraag “houden jullie het nog uit met elkaar in dat kleine busje 24-hours”, en “nog geen moment dat je naar huis wil”. Dus om de vele vragen te antwoorden… Naar huis dat is nog NOOIT bij ons op gekomen, dit is ons huis nu en zo voelt het ook echt. Tuurlijk hebben we wel eens mot, maar over het algemeen wordt je toch een stuk toleranter naar elkaar toe als je op 3 m2 leeft en 24 uur per dag bij elkaar bent. Dat moet ook wel anders is het lastig vol te houden. Maar het is een way of living. Gewoon minder zeuren en meer drinken is ons motto! Ach ja en een kritiek puntje blijft natuurlijk altijd kaartlezen en autorijden :-) Zoals Maud het zegt: "het is net als yoghurt, thuis eet je het niet als er klonten in zitten maar hier zet je je er overheen en eet je het gewoon....." (wijsheid van de dag)Groetjes, M&M

5 Response to "Incredible colourfull India"

 1. Anoniem Says:

  Heerlijk om weer een verhaal van jullie te lezen! Eerst volgde ik jullie nog elke dag maar nu dat niet meer kan mis ik dat wel, dus dit verhaal en de foto's was een fijne break van mijn dag als afstudeerder ;)

  Krijg ook steeds meer zin in onze reis :).

  Geniet er van!

  Liefs Iris uit Amsterdam

 2. Anoniem Says:

  ja, ja India is fascinerend en heel druk.
  Geniet er van en laat ons meegenieten.

 3. Anoniem Says:

  Hoi hoi ff wat late reactie, maar zelfs zonder job nog wel druk ;) heerlijk verhaal en waanzinnig mooie foto's. Inmiddels heb jullie verhalen en foto's al aan vrienden en fam laten zien. duss jullie fan-club is al flink uitgebreid ! geniet van alle kleur en geur (bedoel kruiden enzo) van Incredible India! nog maar een paar km te gaan to the Ozz

  Liefs, Chantal

 4. Anoniem Says:

  Wat een coole bus hebben jullie nu! Niet dat ie niet al mooi was, hoor! Kan je nu nooit meer weg doen. Hebben jullie al een grote garage voor dit trouwe beestje geregeld in NL?
  Liefs, Marieke

 5. Anoniem Says:

  Lieve M&M

  Jammer dat de GPS niet werkt in India.
  Geniet ervan, en pas goed op elkaar!
  Hoop gauw weer wat van jullie te horen
  Liefs, Jan & Tineke.

  p.s. Boris is naar de trimster geweest, van 9.00 tot 16.00 uur ! Hij is nu 1 maatje kleiner geworden.

Een reactie posten