India: Banana pancakes en andere belangrijke zaken

maandag 28 maart 2011 10:44 Gepost door Maud en Martijn
Land: India
Totaal gereden km. 26.000

Na Delhi rijden we richting Agra, daar staat de Taj Mahal! Daar 's avonds aangekomen horen we dat ie de volgende dag dicht is, een dagje chillen in Agra dus. ’s Ochtends worden we wakker van een hoop geschreeuw en lawaai. (we staan op de parkeerplaats van de Taj). Als we naar buiten stappen worden overal om ons heen door lokalen cricket wedstrijden gespeeld. En wij staan midden in het speelveld!
De Taj Mahal zelf is erg indrukkwekkend, we zijn er zelfs om 5 uur voor opgestaan! Martijn dacht dat we dan de eerste zouden zijn…. NOT er stonden ongeveer 100 gekke toeristen voor ons in de rij.

6 uur 's ochtends en al zo actief

Na Agra zijn we doorgereden naar Mumbai. We hadden een probleempje met het carnet van de auto (een soort autopaspoort) en daar zit de Indiaanse ANWB die het probleem voor ons gefixt heeft. Onderweg bleek het carnet nog erg handig te zijn. We reden op de snelweg en inees ontstond er een gigantische file. 7000 tribal Indiers die demonstreerden en allemaal liepen ze op de snelweg. Ze liepen naar een stad 50 km verderop en niemand kwam er langs. Echte Indiers als het zijn werd er natuurlijk van alles geprobeerd om er maar langs te komen. Het zijn echt net mieren.. de 2-baansweg werd omgetoverd tot een 5 –baans voor ons, en een 1-baans voor de tegenliggers. Maar niemand kwam er langs.  Daar zit je dan, 40 graden midden op de dag in een file die zeker nog uren gaat duren. Wat doe je dan.. Martijn pakt het “carnet de passage” en gaat naar de baas van de demonstratie (we reden redelijk dicht achter de stoet). Hij laat het carnet zien, het ziet er erg officieel uit met allerlei stempels, en zegt dat we vandaag in Mumbai moeten aankomen anders hebben we echt een probleem met de douane papieren. En wat gebeurd er! Ze vinden het goed, we mogen door de km’s lange stoet mensen rijden. Een van de bazen klimt op de bus om bij de demonstranten aan te geven dat het goed is. Zo werkt dat dus in India… bluffen!

De demonstratie op de snelweg

Helaas heeft na Mumbai onze radiateur het begeven en na wat pogingen om het te fixen moeten we toch een nieuwe hebben. In heel India is het onderdeel niet te verkrijgen, en VW India kon ons niet helpen. Er moet echt een nieuwe uit Nederland komen. Gelukkig kunnen we met het provesorich in elkaar geknutselde lek nog wel rijden en de dag bij de lokale garage was weer een leuke sociale afwisseling.


Zielig he

Na 6 dagen in de hitte rijden komen we dan eindelijk aan in Agonda, het miniparadijsje in Goa. We staan direct aan het strand en het is echt genieten. De restaurants zijn geweldig en Martijn begint weer wat kilootjes aan te komen!
We staan hier nu ongeveer 2 weekjes en het is toch wel echt vakantie te noemen. Aangezien onze radiateur in Verna aankomt besluiten we na 10 dagen Agonda eens te kijken of er nog meer plaatsjes zijn daar in de buurt die de moeite waard zijn. We komen er achter dat het meeste van Goa net zo erg is als de costa del sols alleen dan met een hoop hippies (of wanna be hippies), Russen en teveel coole mensen. Dus snel weer terug naar het heerlijk rustige Agonda, zonder techno muziek en alle poespas.  


sja, de foto zegt genoeg he! Agonda beach

Onze visum aanvraag om overland door Myanmar te reizen is afgekeurd. We hadden nog wat hoop omdat we ons bij de ambassade in Delhi naar binnen gelult hadden en redelijk lang met de ambassadeur gepraat hebben. Maar helaas.. geen Myanmar. Natuurlijk hadden we er al een beetje rekening mee gehouden dus plan B (en C&D) lagen al klaar. Andere overlanders gaan vanuit Nepal naar Tibet, China en dan Laos in. Dat leek ons een geweldige optie. Alleen al het papierwerk blijkt 3 maanden te duren en das toch en kwart van de reis. Optie C was vanuit India verschepen en optie D vanuit Bangladesh verschepen. Na diverse shipping quotes opgevraagd te hebben is vanuit Bangladesh verschepen veruit het goedkoopst. Zodra we de radiateur binnen hebben rijden we naar Calcutta om daar de visums te regelen. Tot die tijd houden wij het nog wel even vol in Agonda! Cheers!


Ik wens, ik wens..... 
Natuurlijk hebben we weer wat fotoos!


grtz
M&M  

10 Response to "India: Banana pancakes en andere belangrijke zaken"

 1. Anoniem Says:

  Waauuww wat een avonturen weer! Wel heel erg jammer dat Myanmar niet gelukt is. Wij zijn idd ook van plan om vanuit Bangladesh te gaan verschepen dus ben benieuwd naar jullie ervaring. Geniet en succes!

  Groetjes Iris

 2. Anoniem Says:

  wat een heerlijk begin van de week ! wegdromen met jullie verhalen, genieten weer. Mega mooie foto's weer . wat zal dat straks een waanzinnig mooi boek opleveren !
  jullie zien er nog gezond uit (tenminste onder alle kleren ;)ben heel benieuwd hoe jullie de volgende stap uit India gaan ervaren.

  Dikke zoen van Schoen

 3. Anoniem Says:

  Lieve M&M, Super mooie foto's wat een beleving! nu dus echt een standvakantie.
  Veel plezier en geniet ervan.
  Liefs en groeten uit Nieuw-Weerdinge.

 4. Anoniem Says:

  Hallo maud martijn,

  In menelin[driehoek thailand/birma /laos] is een aardbeving geweest,vandaar w.s.[schaalv.r.6,7].
  Geniet en kijk uit.Het is er wel mooi.
  Groet cors en kitty

 5. Vladimir Danko en Esther Says:

  Hoi hoi,

  Wow wat een mooie foto's, beetje jaloers zelfs naar jullie
  campingspot! GEWELDIG!

  In Zwolle gaat het ook goed en als jullie terug zijn hoeven we
  jullie camper niet te lenen want we hebben dan een nieuw huis!
  1 juni krijgen we de sleutel, ons paleisje...jullie zullen t wel zien
  als jullie terug zijn, tenminste als jullie weer naar huis willen!
  Nederland is wel zo saai vergeleken met jullie prachtige reisverhalen...

  Have fun en dikke knuffel van Danko, Vladimir en mij!

 6. TANTE HENNY Says:

  HOI MAUD EN MARTIJN,
  HEEL VEEL MOOIE FOTO,S VAN DE TAJ MAHAL, ÉÉN VAN DE ZEVEN WERELD WONDEREN.
  INDIA IS EEN GROOT EN FASCINEREND LAND MET VEEL INTERSSANTE BEWONERS. NEEM ALLES IN JE OP EN GENIET ER VAN.
  TANTE HENNY

 7. Frank en Martine Says:

  hallodio levensgenieters,

  leuk om te lezen hoe het met jullie gaat !! jammer van Myanmar maar wel te verwachten! het is maar weinig reizigers gelukt om met eigen vervoer door myanmar te reizen. maar laat anders de bus even een paar weken staan want Myanmar is wel de moeite waard !!
  en na een paar weken pak je de bus weer op en reis je door naar Bangladesh. of in bangladesh bij een goed hotel laten staan en dan door naar Myanmar. heel veel succes met dromen !! en genieten van jullie geweldige reis die je nooit gaat vergeten en ontzettend rijk van wordt !!

  groetjes Frank en Martine
  www.theworldisbeautiful.nl

 8. Anoniem Says:

  Lieve Maud & Martijn,

  Adembenemend zijn jullie foto's en verslagen. Jullie zien er nog toppie uit! Alleen de auto is inderdaad zielig. Hier in Enter en bij Coulisse is alles zo als altijd. Maud je mist niets. Ik wens jullie heel veelgezondheid, geluk en reisplezier. En geen ruzie maken!

  groet
  Grit

 9. Niek Says:

  10 euro voor Martijn als hij zijn haar niet meer knipt totdat ie thuis is ;o). Zo te zien gaat het jullie nog steeds goed. Geniet er nog even van want binnen een week ben je weer gewend aan de vijfde versnelling van NL. Ten minste, dat hadden wij...

  Grussen!

 10. Anoniem Says:

  Hoi Maud en Martijn,
  gaaf zeg dat jullie al helemaal in India zijn! Het blijft toch grappig om jullie verhaal zo af en toe te volgen. 2 busjes uit Enschede met allebei 26.000km achter de rug maar toch zulke verschillende verhalen. Als we terug zijn moeten we zeker een keer wat gaan drinken in Enschede. Wij zitten nu in Capetown waarna we als alle visa perikelen goed gaan via de westkust van Afrika terugrijden. Jullie nog heel veel plezier!
  groetjes gerard en marlous
  www.rondjeafrika.nl

Een reactie posten