Van Goa naar Calcutta

woensdag 27 april 2011 07:33 Gepost door Maud en Martijn
Land: India 
Totaal gereden km: 28.500

De laatste daagjes Agonda zijn aangebroken, we gaan op naar Calcutta. De uit Nederland bestelde radiateur is nog niet binnengekomen (fantastisch die TNT) maar het wordt ons letterlijk te heet hier en de humidity stijgt met de dag. Voor we naar Bangladesh kunnen moeten we nog wel dik 2500km rijden naar Calcutta, waar we het visum aanvragen.
Na 500km hebben we nog wel een leuke stop in Hampi, waar ruines en stupas liggen van de oude budhistische beschaving. Het is een supergroot gebied en we huren een soort puchje om een beetje rond te touren. Echt geweldig om door de bananenplantages en jungle heen te crossen (al had Martijn natuurlijk liever een Harley gehuurd). Ook ontmoeten we in Hampi een Duits stel die met een VW T2 busje al een jaar rond tourt. Zij zijn ook bij het befaamde VW- adresje in Pakistan geweest en we hebben dus al veel over ze gehoord. Altijd weer lachen om andere overlanders te ontmoeten en elkaars verhalen en belevenissen aan te horen.


onze gehuurde Puch in Hampi

De weg naar Calcutta is gedeeltelijk ok, maar ook verschrikkelijk stressvol. Het weggedrag van de Indiërs is zo onvoorspelbaar dat het ook wel weer voorspelbaar is. Alles wat niet in je opkomt om te doen, doen ze. Wat een mafkezen! Het is dan ook niet zo raar dat we om de paar km wel weer een gekantelde vrachtwagen zien of een ander ongeluk. Zelfs een afgedekte dood persoon ligt aan de kant van de weg. Niet normaal, 2500 km verstand op nul en gaan. Af en toe staat het zweet je echt op je voorhoofd. Gelukkig rijdt Martijn erg agressief en kunnen we ze handlen, de truuk is dan ook: je moet er eerst op af sturen en dan gaan ze pas aan de kant. Uiteindelijk hebben we veilig Calcutta gehaald en is er alleen een spiegel gesneuveld, maar that’s it. We hebben gelukkig geen koe dood gereden zoals onze Duitse vrienden met de Man truck! Dan heb je een probleem in India waar de koe toch echt heel heilig is.


uitrusten in de extreme hitte bij een budhist tempel
India, het is tijd om te gaan, anders zijn we bang voor de gevolgen en gaat vooral Maud iemand hier een kopje kleiner maken. Na bijna 2 maanden hebben we het een beetje gehad met het gevoel dat alles hier moeizaam lijkt te gaan. Alles wat je wil kost op een of andere manier meer moeite dan ergens anders. Je moet echt van je afbijten, voordringen, boos worden of schreeuwen om soms wat voor elkaar te krijgen of om te laten merken dat je iets niet wil. En dat in de hitte, dat kost teveel energie dus we hebben zin om de grens over te gaan naar Bangladesh.

In een wijk in Calcutta maken ze alleen maar beelden
In Calcutta is het visum gelukkig snel geregeld, even op audiëntie bij de ambassadeur en klaar. We hebben de stempels binnen. Ook de radiateur die vanuit Agonda doorgestuurd is kunnen we oppikken. Calcutta zelf is een leuke stad en we vermaken ons dan ook prima. Onze bus staat midden in de stad in het stadspark naast een golfclub en de lokale waterleveranciers brengt ons water op bestelling, ideaal! Na een kleine week rijden we dan naar de grens van Bangladesh, ons bonuslandje! Niet op de planning maar wel veel zin in.


Midden in het stadspark van Calcutta
Incredible India, dat kun je wel zeggen, ongelofelijk mooi, kleurrijk maar ook ongelofelijk irritant, oneerlijk en … alles wat waar is over India is tegelijkertijd ook onwaar omdat er zoveel mensen wonen. Arm, rijk, slim, dom, eerlijk, niet eerlijk, hindu, christen, moslim en zo kun je voor alles een tegenstelling vinden. 1,2 biljoen mensen.


En natuurlijk hebben we de foto's!!!


En een filmpje over onze tijd in India


Liefs M&M

Ps. De GPS spot is weer actief dus we zijn weer dagelijks te volgen via de link rechtsboven!

7 Response to "Van Goa naar Calcutta"

 1. Iris Says:

  Pffooe..wat een verhaal weer.. blij weer iets te horen van jullie. Ben heel benieuwd hoe het verschepen gaat! Heel veel succes ermee. Wat gaan jullie in die tussentijd doen? Ben heel benieuwd wat wij in India zullen aantreffen, maar dat het zwaar is wil ik wel geloven. Geniet er nog van!

  Groetjes Roland en Iris

 2. Anoniem Says:

  Tsssss..... kurac!!

  jaloers!!!!

  Leuke foto's en een mooi geschreven verhaal.

 3. VED Zwolle Says:

  Hoi hoi,

  Wat een verhaal over India, fascinerend land! Maar jullie gaan weer lekker verder met het avontuur, met een bonuslandje, super!

  Dank voor de verjaardagskaart voor Danko, op tijd! Wat een leuke verrassing zeg...
  Wij hebben het leuk gehad en 8 mei heeft ie zijn echte kinderfeestje.
  Verder gaat met ons alles prima!

  Vandaag koninginnedag! Dus voor even is NL ook gekleurd, beetje zoals India maar dan beetje te veel oranje waarschijnlijk.

  Have fun en take care! Liefs van ons!

  Vladimir, Esther en Danko

 4. Ka Says:

  Ha die M&M!

  Fantastisch om nog jullie verhalen te lezen, maar ook zeker jaloers dat jullie nog on the road zijn! Wij zitten alweer helemaal in de Hollandse sleur; terug in ons huisje en ook alweer begonnen met werken. Gelukkig is het in NL momenteel ook lekker zonnig.

  We (lees: Niek) zijn bezig met het monteren van onze film. Voor ons -na een half jaar reizen- al een enorm karwei. Voor jullie moet dat helemaal een gigaklus worden als jullie terug zijn. Het is leuk om jullie ook weer in de film te zien in Jordanie. Ik hoop dat Martijn inmiddels wat beter is geworden in kampvuurtjes. Het geklungel van Niek en Martijn ziet er in de film nog vrij amateuristisch uit ;).
  Verder hebben we nog een beetje moeilijke nasleep uit Zuid Afrika; troubles met onze carnets omdat we daar de motoren hebben verkocht. De carnets liggen nog in ZA bij een kennis omdat we het papierwerk niet rond kregen voordat we terugvlogen. Het proces van importeren stagneert. Kennelijk hadden we de motoren eerst zelf moeten importeren. Dat wisten we niet en wilden de koper (die kennis) het importeren laten regelen. Helaas willen de customs aan hem geen stempel geven, omdat we er zelf niet zijn? Dit betekent dus dat wij onze carnets nog niet terug krijgen en de kopers de motoren nog niet op hun naam kunnen zetten. Beetje lastig om alles vanaf hier te regelen, want dat corrupte biljetje kun je digitaal moeilijk bij iemand in de broekzak drukken. We zijn dus nog in contact met ZA, maar hebben goede hoop. We willen natuurlijk graag die borg terug :).

  Ben benieuwd hoe jullie Bangladesh zullen ervaren. We volgen jullie op de voet.
  Enjoy!

  x N&K

  ps. jullie huis staat er nog goed bij. Mijn hardlooprondje gaat er soms langs.

 5. Anoniem Says:

  Hola ! Het blijft heerlijk jullie foto's & verhalen te lezen. Ook mijn vrienden genieten meer. Errug handig zo'n IPhone :) dus het Mekka India is dus heftige shit om doorheen te worstelen ! Geniet nu weer van chillen op je volgende plekkie XXChantal

 6. Frank en Martine Says:

  Het blijft echt zo geweldig om alles terug te zien. We genieten echt mee! Zijn erg benieuwd hoe het verschepen gaat. En of het tijdelijk afscheid nemen van jullie bus ook zo zwaar gaat vallen. Sterkte...Maar als je hem dadelijk weer ziet is het wel fantastisch om weer in een deel van de wereld te zijn waar maar weinig overlanders zijn. Genietse!!!
  Frank en Martine
  www.theworldisbeautiful.nl

 7. Anoniem Says:

  Beste Maud & Martijn,
  Erg mooi om jullie te volgen. Ik zei gisteren nog tegen Chris. Dat hadden wij ook moeten doen. Hij begon te lachen. Jij? Je bent zo een bangescheit. Wat gemeen. Maar ik geef eerlijk toe dat ben ik ook. Dus Maud ik heb ontzettend waardering voor jou.
  Ik vind jullie foto's super maar ook het geschreven verslag les ik met veel plezier. Ik weet hoe moeilijk het is om goede teksten te schrijven. Ik kijk erna uit naar het volgende verhaal.
  Liefs Grit

Een reactie posten