Panne in Dalyan

zaterdag 16 oktober 2010 21:55 Gepost door Maud en Martijn
Km 244.567
Land: Turkije

244.444
Nadat we het magische getal op de kilometerteller van 244.444 km voorbij waren begon het gedonder. Na een hele stijle snelweg van 10/12% ongeveer 10 km en datzelfde weer naar beneden kwam er rook onder de kap vandaan. Het koelreservoir was leeg...... Na een nachtje slapen hadden we gehoopt dat het voorbij zou zijn, maar de volgende dag stonden we al snel weer stil bij een tankstation aan de snelweg. Ene Murat (volgens Maud met hele mooie blauwe ogen) probeerde ons te helpen maar hij sprak geen engels, hij belde Halil die goed engels sprak en we vertelde hem ons probleem. Hij regelde weer een sleepwagen die ons weer naar Beyram's gagare bracht.

Dit is de korte versie, de echte versie duurde stukken langer, de turkse manier van een probleem oplossen is er eerst een uur omheen te gaan staan en te discussieren wat het zou kunnen zijn. Toen was er nog het taalprobleem 'no english'. veel heen en weer gepraat maar wij wisten niet waar het over ging en wat er geregeld werd. Uitendelijk na een uur kwam Murat terug met Halil aan de telefoon die ons een betrouwbaar adresje kon leveren van een garage, ook kon hij een sleepwagen regelen die zou over een anderhalf uur arriveren. Maar sleepwagen 1 kwam en nam ons niet mee, we pasten niet op de wagen. We zijn over een uur terug. Eindelijk kwam de juiste en die bacht ons dachten we naar een 'officiele' VW garage. we scheurden een straatje binnen met alleen maar garages, niet echt een plek voor een VW garage zou je zeggen. We werden voorgesteld aan Beyram die de klus voor ons wel even zou klaren. Ok ook goed...

Beyram bleek een hele aardige monteur die ook geen Engels sprak maar wel al snel ons motorblokje uit elkaar getrokken had. We dachten dat het de koppakking was maar dat bleek niet het enige probleem.......er zat een scheur in de cilinderkop! (voor de niet technischen onder jullie, das niet best!) Die nacht zouden we overnachten in de garage van Beyram in ons busje maar we moesten eerst met hem naar huis om met zijn familie kennis te maken en te eten en drinken. En de hele familie wou ons bussy zien..... hup allemaal in de auto naar garage.
achterin de auto van Beyram met de hele fam..

De volgende dag werden we wakker in de garage en opende we de deuren voor business. Er werd druk getelefoneerd om de onderdelen zo goedkoop mogelijk te krijgen. Er was een nieuwe kop nodig, kleppen, pakkingen, enz. We hebben bijna de hele dag in de garage rond gehangen, Turkse thee gedronken, met handen en voeten gesproken. Tegen het eind van de middag waren de onderdelen besteld. Ook kwam Halil langs, onze tolk. Hij bleek 2 hotels te hebben in Dalyan en nodigde ons uit om daar te logeren tot onze bus weer in orde was. Zijn vrouw, Aysel, bleek nog vriendelijker. Naast 2 hotels en tolk bleek hij ook een eigen toeristenbureau te runnen. Dus werden we uitgenodigd om de volgende dag op een boottocht te gaan naar Turtle beach en daarna een modder bad nemen.
Modderbadje...

Het blijkt dat de "pech" met ons busje ook hele leuke dingen met zich mee brengt. Ten eerste kunnen we gewoon douchen, we onmoeten steeds hele vriendelijke mensen die ons graag willen helpen en we komen in plaatsjes, zoals Dalyan, die we anders niet zo snel ontdekt hadden. 


Hopelijk is ons busje snel weer klaar want we missen hem toch wel een beetje. 

Groetjes M&M18-10-2010: Kleine update, de bus rijdt weer!!!

5 Response to "Panne in Dalyan"

 1. moniekpotze Says:

  Hey M&M,
  Leuk om jullie verhalen te lezen hoor en de foto's zijn nog leuker om te zien. Ga zo door! Er zitten wel een paar leuke kiekjes bij die prima zullen staan als achtergrond op mn pc ;-) Hopelijk is jullie 'vriend' snel weer gereed. Have fun, xxx Monica

 2. hjhuizing@planet.nl Says:

  Jullie schrijven super leuk en het komt heel avontuurlijk over. Als het allemaal van een leien dakje gaat heb je niet zulke bijzondere ervaringen. Hou je taai en geniet ervan!
  Henk

 3. wouterhendriks Says:

  Hoi Maud en Martijn,

  Leuk om te lezen dat jullie midden in het avontuur zitten. Het geeft mij ook een beetje vakantiegevoel.
  Houd je busje goed in de gaten om nog meer panne te voorkomen.
  Groet Wouter
  (Coulisse)

 4. FamAHKip Says:

  Hallo Martijn en Maud,
  ik heb jullie blog ook gelinkt op mijn startpagina...
  http://jenny.startje.com/
  Zo maak ik een beetje reklame!...Maar ik had eerder een berichtje gestuurd! en daarin de vraag gesteld, met welk doel doen jullie deze reis??...groetjes van de kippies (oppas boris).

 5. Anoniem Says:

  Merhaba M&M,

  ik bedenk me net dat jullie morgen al een maand op reis zijn.....gaat hard..

  Dali

Een reactie posten