Totally Turkey

zaterdag 9 oktober 2010 22:35 Gepost door Maud en Martijn
km 244.153
Land: Turkije

We zijn dus in Turkije! Als het goed is rijden we hier nog 3 weekjes rond.

Allereerst zijn we naar Istanbul gereden. Van tevoren hadden we een parkeerplek voor de bus uitgezocht midden in de stad. Nou, de Lonely Planet had gelijk hoor: "rij niet zelf door Istanbul, het is een chaos" Wij misten onze afslag en reden totaal verloren door de stad. Op een gegeven moment zag Maud een winkel die kaarten verkocht en ze stapte uit. Ik daarintegen kon onmogelijk blijven wachten op de stijle eenrichtingsweg en moest doorrijden. Ik kon de koppelinsplaten horen kreunen. Maud rende door de straatjes om me niet uit het oog te verliezen (natuurlijk stijl omhoog!). We parkeerde uiteindelijk ergens midden in de stad op een bewaakte parkeerplaats.
Martijn aan de waterpijp

Heel toevallig was Astrid ook in Istanbul, samen met een vriendin, Monique. We spraken de volgende dag af en hebben alle mooie dingen gezien.

relaxen.... na veel lopen

aanzicht Istanbul vanaf de brug

Blue Mosque

Na Istanbul zijn we verder zuidwaarts gereden. Van de hoofdweg af "wat dat is niet zo saai" Nou, dat hebben we geweten. Het uitzicht was super maar de weg onverhard, veel gaten en stijl, errug stijl! En niet alleen omhoog, ook weer naar beneden! Uiteindelijk kwamen we weer op normale wegen uit en hebben een plakje voor de nacht gezocht.

De volgende dag hebben we de oversteek gemaakt met de boot naar Azie en de laatste dagen blijkt dat we aardig door kunnen rijden en toch nog veel zien. We slapen op allerlei plekken zoals bij jachthavens, kippeboeren of busstations. Bij onze eerste stop in Turkije heeft een meisje wat zinnen voor ons opgeschreven in het Turks en dat is een live saver! Zodra we met dat briefje komen in het ijs gebroken en vindt iedereen het prima dat we er onze bus parkeren. Jammer dat de mensen bijna geen Engels spreken zodat het lastig communiceren is. Maar zijn ontzettend vriendelijke mensen allemaal!

Morgen gaan we naar een spa resort, eindelijk weer eens wassen en douchen. Gelukkig is het water er al bruin!

Klik hier voor de foto's

Groeten, M&M

3 Response to "Totally Turkey"

 1. Hans Says:

  goeie conditie Maud na zo'n halve marathon. hee lekker pijpie Martijn en als ik naar je gezicht kijk, smaakt tie ook prima. neem wel je vitamientjes onderweg he. de verhuur van de Brinkstraat is rond hoor.
  gr. Hans

 2. mvanwoerden Says:

  hallo M en M.
  Elke avond kijk ik waar jullie zijn.
  geniet van de verhalen.
  Ik denk veel aan jullie.
  Liefs Mies.

 3. Annelies Says:

  Dag,

  Zo onbekend als wij voor jullie zijn en jullie dat voor ons waren, zijn we via jullie VW bus, die 14.10 geparkeerd stond in Akyaka, geattendeerd op deze blog. Nieuwsgierig geworden naar 'keep rollin2australia' en deze middag thuisgekomen van een 'ordinaire vakantie' in Turkije, is het leuk in vogelvlucht jullie verhaal te lezen. We maken van de gelegenheid gebruik jullie een prachtig reisavontuur toe te wensen.

  Sjef en Annelies

Een reactie posten