Turkije laatste week

zondag 31 oktober 2010 12:50 Gepost door Martijn & Maud
Deze keer alleen maar leuke dingen te vertellen! Ook weleens leuk J

De auto rijdt weer als een trein, speciaal voor ons heeft de garage op zondag doorgewerkt en als verassing komen ze hem zondagavond zelf brengen naar ons hotel! Wat een service. De volgende dag nog wat testritjes gemaakt en hij reed goed alleen de afstelling was nog niet optimaal. Dus nog een keer naar de garage om alles te af te laten stellen. Gelijk even de olie vervangen en wij kunnen er weer tegen aan. De auto klinkt zelfs beter dan voorheen!

Na een lunch samen met Aysel en Kahn, nemen we afscheid van de familie en gaan we weer rijden! We besluiten naar Patara te gaan, das zo’n mooie archeologische site. Als we er zijn blijkt het meer om het mooie strand te gaan dan om de oude stenen die her en der verspreid liggen. We genieten dus een paar uurtjes van de middellandse zee zon! Daarna op weg naar Olympos. We hadden er al veel over gelezen en de rit er naartoe is al mooi. Vanaf de snelweg is het 11 kilometer naar de kust maar dan wel bergaf over smalle slingerweggetjes. Olympos blijkt een hippie sfeertje te hebben en het draait ook weer meer om het mooie strand dan om de archeologische achtergrond…voor ons tenminste.

Daarna door naar “de brandende berg”. Maud had hierover gelezen maar wist er niet het fijne van, ze dacht dat het om een spectaculaire zonsopgang ging. Na de weg gevraagd te hebben bleken we er al 25km voorbij gereden te zijn, het was de afslag na Olympos. Het stuur werd om gegooid en wij naar die berg! Weer een slingerweggetje vanaf de snelweg richting de zee. We kwamen er achter dat het letterlijk een brandende berg was, er sijpelt methaangas uit de grond en dat brand 24/7. We besluiten het s’avonds te bezoeken want in het donker zou het mooier zijn. Vanaf de parkeerplaats is het zon kilometer bergop klauteren maar als we aankomen staan we versteld……ongeveer 20 haardvuren verspreid over een halve hectare met uitzicht op de baai.

Vanaf ons uitzichtpunt komen we er ook achter dat we in de zelfde baai zijn uitgekomen waar Olympos ligt! Ons 2de weggetje blijkt de andere route naar Olympos te zijn. We zoeken een plekje aan het strand om te slapen en ‘s ochtends blijken we 40 meter van het blauwe water te staan….ons bad!

Die dag rijden we langs de kust over prachtige slingerwegen richting Antalya. Net na Antalya slaan we rechts af de bergen in en zeggen daarmee de zee voor een aantal weken vaarwel. We gaan op weg naar Cappadocia met zijn prachtige rotsformaties. Onderweg komen we door Konya, een miljoenenstad met de goedkoopste kip döner tot nu toe, 0.75 euriecent!

We belanden in Göreme dat midden in Cappadocia ligt. Het is er fantastisch, gorges, dalen, grothuizen, plateaus, noem maar op. Een dag lang gaan we met een bustour mee om alles te zien en dan komen we er ook direct achter dat ons busje en wij 2tjes beter zijn dan wat dan ook. ‘s Avonds vinden we een briefje achter de wisser van 2 Enschedeers die met de motor op pad zijn. We zoeken ze op en het blijkt dat ze een paar straten verderop wonen in Enschede!! Ze zijn op weg naar Z-Afrika en gaan ook via Syrië, ons volgend land. De volgende ochtend komen we elkaar nog even tegen als we uit Göreme vetrekken…..op weg naar Syrië!

hierbij de link naar de foto's

Liefs M&M

ps. internet vinden wordt al lastiger en de telefoon doet het ook niet meer vanaf syrie...

8 Response to "Turkije laatste week"

 1. Anoniem Says:

  En wij maar ploeteren....De herfstvakantie is net voorbij en ik zit rustig te wachten tot het pubergeweld weer losbarst. Nog 3 kwartier en 2 koppen koffie en dan gaat het weer los!! Veel plezier de komende tijd

  Groet,

  Peter

 2. Anoniem Says:

  hoi, super reisverhaal weer . jullie reis geeft mij een instant vakantie gevoel, heerlijk, bedankt!! heel veel succes in syrie xx

 3. Anoniem Says:

  anoniem is chantal bij de way, kan nog niet zo goed uit de voeten met het keuze menuutje ;)

 4. Vladimir, Esther en Danko Says:

  Hoi M&M!

  Mooi verhaal!!! Toppie!

  Heeft de bus al een naam eigenlijk? Mijn zus heeft een jaar gereisd waaronder 5 maanden met een VW busje door Australie en zij noemden de bus Simon! Echt dikke vrienden geworden....hihi!

  Hier alles goed! We zijn o.a. druk met Sinterklaas alweer; cadeaus, verlanglijstjes, gedichten etc etc! Missen jullie de pepernoten al of hebben jullie een voorraadje meegenomen?

  Veel plezier verder....
  Lfs Vladimir, Esther & Danko

 5. wim Says:

  Hallo Maud, net weer terug van Bali, in het koude nederland, ben jaloers op jullie, goede reis verder

 6. t.huizing Says:

  Lieve M&M

  Groeten uit een herfstachtig Nieuw-Weerdinge, de blaadjes zijn al bijna van de bomen, daar hebben jullie geen last van.
  Veel liefs, poot van Boris.

  Jan en Tineke

 7. h Says:

  Hoi hoe gaat het met jullie wij hebben jullie op de radio gehoord en zo te horen gaat het wel goed,wij volgen jullie op de voet.
  geniet er lekker van en doe voorzichtig.
  Groetjes Marja,Henk en Sharon.

 8. Anoniem Says:

  OMG!! het ziet er geweldig uit!! Leuk dat ik je stem zelfs hoor als ik je verhalen lees.
  Heel veel liefs en geniet van alles om je heen..
  xxxvalerie p

Een reactie posten